Reporterteamet Volt och Zonica

From BBReloaded
Jump to: navigation, search
Reportrarna Volt och Zonica
Voltzonica.jpg
Så ja, torka tårarna och berätta allt för oss!
Agenda Hitta den bäst säljande storyn
Uppförande Drogpåverkade, icke-vildmarksanpassade, festälskande
Huvudnäring Reportrar på Radio Active
Finansiering Sponsorer från bland annat Vattenfederationen och CyberCom
Kontakt cajsa.lithell@gmail.com, joakim.adenmark@gmail.com

– Helvete också, vi är vilse nu igen! Volt slog irriterat bort en arg fluga från kinden och tittade anklagande på Zonica.
– Men, nej, det är vi så klart inte! Jag lovar, det skulle vara här vid den här grusslänten! Zonica tittade sig nervöst omkring med anteckningsblocket i högsta hugg.
– Eh, nej. Du har fuckat upp igen.
– Okej, vi är kanske lite vilse, men vet du hur mycket den där guiden ville ha? 20 kaps! Vet du hur mycket droger man får för 20 kaps?! Extremt ovärt! Zonica kisade i motljuset för att få syn på den utlovade karavanen.
– Jag går inte en centimeter till, bara titta på mina skor! Volt satte sig ned på marken och tömde ut en ansenlig mängd grus ur sina spetsiga, mycket dammiga skor. Som vanligt passade han på att bättra på läppstiftet också.
– Jaja, du vinner, nästa gång tar vi med en guide. Men vi behöver verkligen få till det där reportaget snart, annars är vi rökta! Vi har typ noll kaps, noll droger och noll stjärnstatus! Zonica suckade och satte sig ned på marken hon med.
Plötsligt for Volt upp.

- Är det inte rök vid horisonten där borta?!


Vilse i ödemarken. Utan lokalsinne - inget reportage

Volt och Zonica arbetade sig upp genom Radio Actives hierarki och dominerade rapportering och radiopratande från Bergmästardömet Sala i många år. De uppnådde episk stjärnstatus och levde det goda livet under en kort tid innan karriären började dala.

Efter att ha skickats ut i ödemarken för att rapportera om en bunkeröppning var dörren tillbaka till trygghet och bekvämlighet för alltid stängd. Nya yngre röster hade redan ersatt Volt och Zonica. Gamla sponsorer vände ryggen till och kvar fanns endast några bittra fiender. Teamet samlade ihop de små resurser som fanns kvar, och lyckades genom en donation från en trogen groupie lämna Sala med caps nog för att räcka något knapert år. Genom att ignorera vildmarkens faror har de överlevt endast på den knivsudd som deras självsäkerhet innebär. Volt och Zonica har sedan dess bosatt sig i utpost Valkyria där de överkompenserar för sinande resurser och trygghet med ännu mer dekadent leverne och naiv flykt undan verkligheten. De klänger desperat fast vid vad elit och styre som står att finna i förhoppningen att framgång och rikedom ska smitta av sig. Ett fåtal sponsorer intresserade av att kontrollera media, har hållit teamet vid liv.

Zonica

Reporter på Radio Active som gärna spenderar tid mellan radiopratandet på diverse fester. Hennes drivkraft är att leta upp sanningen och leverera den till massorna. På grund av ett omfattande drogberoende är det allt svårare att rota fram den optimala politiska skandalen. Nu är pressen större än någonsin att leverera underhållande material för att klamra sig fast vid Radio Active. Vid nyhetstorka finns inget annat att göra än att leverera lättsålda reportage om action från arenan och smutsiga skandaler. Zonica drömmer om att hitta en finansiär som kan göra så att teamet slipper jobba under press och kan hitta det perfekta reportaget som kommer göra hon återfår den stjärnstatus som hon förtjänar!

Volt

En något härjad stjärnradiopratare som passerat sina bästa år. Radio var tidigare en passion men detta har övergått till en mer blasé inställning till rapporterandet. Gnistan har svalnat och sociala färdigheter som tidigare var under utveckling har gått i glömska. Bieffekter till livet som radiostjärna, som droger, alkohol, sex och nattliv har tagit överhanden. Drogerna dominerar. Vägen till Volts nuvarande status har varit turbulent vilket har härdat, men han är inte en konfliktskapande eller våldsam person. Volts främsta drivkraft är nu att upprätthålla sin levnadsstandard och sin radiostjärnstatus samt att finna en inre harmoni.

En dröm?

Strandfoto.png

– Gäääsp! God morgon Zonica.
– Morron Volt.
– Jag hade en megasjuk dröm inatt. Helt bizarr!
– Typ som att vi levde som fattiga eller?
– Nej, det vore bara för mycket. Jag drömde att panzarvargarna stormade utposten igen. Och under tiden härjade en mystisk rymdfarsot som Nova hade medicin mot. Så vi skrev på för medborgarskap och tog dosen men dog ändå.
– Creepy!
– Visst är det! Men sen klonade CyberCom nya kroppar och pulade in de där kopiorna på våra liksom personligheter så att vi var safe igen.
– Mmmm. Låter sannolikt...
– Iallafall så blev vi hämtade av Nova för ett sånt där lämplighetstest. Apparaten visade att vi skulle jobba med något som kallas för Error så provförättaren antog att radio skulle passa bra. Det var episkt, som i Sala men med en större publik men kanke lite stelare fester. Hursomhelst, efter några härliga veckor som radiostjärnor i Nova så blev vi skickade på något som kallas för strandsemester. Som på det där gamla kortet med sand och havet och lyckliga människor i hela men för lite kläder. Det måste vi göra någon gång. Strandsemester.
– Tillbaka till verkligheten Volt! Sluta drömma!

– Ja, du har nog rätt. Skönt att vara tillbaka i vår luxuösa centralt belägna lägenhet på plan 1 i sinterverket, utpost Valkyria. Det goda livet, sponsrat av Vattenfederationen™ och CyberCom™.


Produktion

Radio Active intervjuar Wreckers (2016)

Kärlek i Ödemarken

Livet kring Sinterverket


Kortare intervjuer

Intervju med Leo (2017)