Studio Röd

From BBReloaded
Jump to: navigation, search
Studio Röd
Logga 2.jpg
The power behind the lense.
Agenda Take the best pictures while still beeing alive
Purpose Photographers in studio and field
Location Sinterverket
Out of Game
Contact pia_broner@hotmail.com, jibbis@spray.se

Masha slänger sig i stolen framför datorn och ska precis öppna en flaska champagne.
– Masha! Vi har fått ett fotojobb i container 24, du kan ta med champagnen på vägen.
– MEN ... hinner vi tillbaka till fotograferingen med Leo klockan fyra och pitfighten klockan fem?
Nesti kollar av dagsplaneringen och konstaterar, jadå vi borde hinna tillbaka till 15 om vi sticker nu, då hinner vi även redigera och leverera lite bilder.
- Vi behöver fixa lite reklam också, men det kan BV-11 fixa åt oss. Förresten har du sett Dirix eller Katarina?
- Din kusin Katarina gissar jag på är i baren och Dirix har jag ingen aning om vart han är.
- Ja ja vi får kolla på det senare, dags att jobba.


I ett sinterverk nära dig smattrar kameror frekvent. Små utrop hörs eka i verket och kunder kommer och går, mer eller mindre berusade av bjudvodkan eller känslan av att få stått i fokus för blixtskenet för en stund.
Studion drivs av de två omaka fotograferna Nesti och Masha som alltid ses med kameran redo - såväl i tjänst i studion som ute i fält.
Lycka kan vara att fastna på bild i hjälteakten men likväl att undkomma deras fokus efter en dålig fylla. Slippa hitta sina fadäser dokumenterade på deras fotovägg - och till salu för högstbjudande ...
Nesti

Nesti

-Nikon?! Nikon måste ha varit någon väldigt stor människa som fått denna underbara apparat kameran uppkallad efter sig! Sägs ha varit släkt med Canon men att något gått fel längs vägen där. Frågan är vem Tamron, eller Nikkor var i denna röra. Må vara att det inte är en rysk skapelse … säg det inte högt … men verkar komma från Japan … men nog har den lyckats fånga mycket gemenskap och drivit den röda sanningen framåt!

Nesti, fotograf med sin trogna följeslagare Nikon fick en ny glans i ögonen när Masha kom och fyllde livet med glamour och spänning. Från att ha setts i Röda Folkfrontens läger med att plocka, städa och fixa läger har hon fått ny glans i ögonen. Ibland något manisk och blank medan hon ger sig ut för att fånga dagen. Försök att intala att kameran inte är försvar mot pansarvargar fungerar inte längre sedan hon lyckats ta närbilder utan minsta skråma ... Faktum är att den lilla ärtbössa hon bär ännu inte avlossats och förmodligen kommer aldrig derringerns pipa få ryka men avtryckarfingret är grovt och valkigt efter Nikons avtryckarknapp.
Masha

Masha

För snart två år sedan tog Masha sina första steg på Stråssa. Efter en mindre skandal (beror på vem du frågar) har Masha blivit hit skickad av sin familj i samråd med de lokala officerarna från Folkfronten. Då Masha inte är van vid det hårda livet var hon ganska förtvivlad när hon kom hit. Men då hon hade en hel del pengar med sig (rik familj) så kunde hon med hjälp av Nesti köpa sig en fotostudio. Masha märkte snart att det var ju superkul detta och på Stråssa fanns det ju allt möjligt och omöjligt att fotografera.

Masha beter sig inte som en vanlig ryss, hon gillar inte vapen, och vodka kan man ju inte dricka. Lyssna på kaptenen varför då? Ge henne däremot lite champagnen eller ett bra foto tillfälle så är hon genast på plats. Hon har en tendens att inte tänka sig för utan kan mycket väl ställa sig mellan folk som skjuter, bara för att få den perfekta bilden. Hon är även öppen för alla och förstår inte alls det där att man inte kan gilla varandra och tänker mer på vinklar och bra fototillfällen.

Hon är också helt galet förtjust i jeans och äger många olika modeller av jeansklänningar. Så ser du en tjej med klänning i jeans och en kamera i handen då är det nog Masha du ser och kom över och säg hej så tar hon ett kort eller två på dig. Eller kom till studion så kan du ta lite kort där och även få med dig ett kort i handen efter en stund.

BV-11 (Barnvakt)

BV-11 (Barnvakt)

Som ett led i att säkerställa människors ökade livscykel och lycka togs BV-11 upp som fullvärdig kamrat hos studio röd. Detta till trots att BV endast är en maskin och egentligen är mera lik de uråldriga fotoapparater som studion förfogar över.

BV-11 föreligger vara en fredlig robot som endast försöker förlänga och tillgodose människors överlevnad. Däremot är enheten endast en robot med avgränsad, om än fullgoda, kunskaper i mänsklig kommunikation. Därav kan informationsöverföring företa sig uppseendeväckande och mänskliga uttryck misstolkas oftast eller tas ordagrant.

I händelse av konflikt utgår BV-11 alltid för att tillgodose så lite skada som möjligt. Men i första hand skall ättlingar till Julia skyddas samt kamrater hos fronten och studio röd.

Enhet BV-11 går även under namnet BV, Barnvakt, Plåtniklas eller ”robot-jävel”.

Roboten har även genomgått en uppgradering för att bättre ”passa in bland människor”


Katarina

Katarina

Kusin till MashaDirix

Dirix

Inte ens Studio Röd har lyckats fota Dirix ännu men både Nesti och Masha har ett mission som kommer att lyckas.


Lyser skylten är studion öppen


Studio Röd

Du hittar studion i Sinterverket mellan baren och arenan. Vi är på plats 10-11.30 varje dag och även direkt efter arena fajterna. Därefter är det lättast att kolla om skylten lyser eller om det finns något meddelande om när vi är i Studion. Ser ni oss i stan är det bara att prata med oss så kan vi hjälpa dig att bli förevigad. Vi är öppet för det mesta och hänger gärna ut på olika uppdrag, med kameran i högsta beredskap.


Exempel bilder