Difference between revisions of "Marstrands Fria"

From BBReloaded
Jump to: navigation, search
(Created page with "File:Capture.jpg Vid bohusläns karga skärgård ligger ruinerna av Marstrand. En skärgårdsidyll av överklassens båthamnar och sommarhus. När bomberna föll över...")
(No difference)

Revision as of 11:49, 16 August 2019

File:Capture.jpg


Vid bohusläns karga skärgård ligger ruinerna av Marstrand. En skärgårdsidyll av överklassens båthamnar och sommarhus. När bomberna föll över storstäderna flydde de som kunde ut till öarna i ett försök att skapa en säker hamn av trygghet i kaoset, precis som på så många andra platser misslyckades det.

Deras kontakter och resurser betydde helt plötsligt väldigt lite och Marstrand föll snart i ett brinnande kaos, inte på grund av ett yttre hot utan på grund av människans brister.


Från kaoset steg de sanna överlevarna. De som visste hur man odlade på bohusläns klippor, de som visste hur man seglade, fiskade eller hur man lagade de många skepp och båtar som nu låg förtöjda vid privata kajer. De samlades bakom Carlstens fästnings gamla murar, gamla sjöräddning och kustförvaltningsförråd länsades och över åren bildades något som kunde iallafall liknas vid en organisation. Delar av Marstrand byggdes upp från resterna av det som fanns kvar, med vapen och framförallt kunskap skapades Marstrands Fria.OM GRUPPEN

Marstrands Fria. Pirater, handlare, fiskare och jägare. En halvorganiserad bosättning på bohusläns kust, skeva gator upplysta av brinnande fiskoljelyktor. Marstrands flotta seglar längs västra kusten och ser den som “sin”. De tar tull och lotsavgifter, de handlar, fiskar, odlar, letar och jagar, allt de kan för överleva. De skyddar sina öar och gränser mot vildmutanter, vandrare och de enstaka gamla maskiner som fortfarande vaknar från dammiga förråd.

Mestadels håller de sig hemma men det händer att de i grupper beger sig ut utanför västkusten, då arbetar de nästan alltid som jägare, huvudjägare samlare eller legosoldater. De tar då också chansen att försöka rekrytera nya medlemmar till sitt lilla samhälle. De kan inte erbjuda så mycket som de stora bosättningarna men för vissa finns det inget val och Marstrands löfte är bättre än andras. De lovar överlevnad.

Livet i Marstrand fokuserar på vattnet. Bosättningen hade aldrig överlevt utan det. Det är fisket och jakten längs kusten som håller dem vid liv. Trots zonväder, muterat djurliv och andra “raiders”. Så fort vattnet och väder tillåter går den lilla flottan ut, antingen på patrull, sakletning eller fiske. Och när stormar, radioaktivt regn och kyla håller flottan hemma repareras skeppen och mekanikerna försöker förstå eller forska på de urföremål som hämtats eller handlats.

I klippskrevorna på öarna och kusten inom Marstrands gränser läggs tång och där odlas rovor och potatis, allt annat byteshandlas.

De senaste åren har bosättningen växt, mycket tack vare yttre arbetsgivare. Marstrands Fria har gjort jobb åt både mindre och större grupper och de verkar inte bry sig så mycket om för vem. Både Pansarvargar och NOVA står på listan över vanliga arbetsgivare.
ETT KLASSAMHÄLLE

Marstrands människor har delats in tre grova klasser, I teorin är de likställda men de bestämmer likväl över varandra så fort de anser att det är “deras område”.

Handlarna: Ansvariga för kontakt med omvärlden. De sammanställer resurser, byteshandlar och ser till att bosättningen har det som de behöver. De säljer fisk, fiskolja och de varor som Marstrands Fria inte behöver.

Jägarna: Fiskarna, krigarna, huvudjägare och spanare. De bästa hyrs ut till andra grupper, karavaner eller resande. Vita rustningsdelar, troféer och ibland med vapen tagna ur gamla avancerade förråd.

Mekaniker: Ansvariga för all teknik, ny som gammal. De är ansvariga för att “flottan” hålls flytande och att maskinerna fungerar. Bränsle är en bristvara och hushålls maniskt av Mekanikerna.


OM MUTANTER

Kusten hotas alltid av muterade varelser, vildsinta rovdjur (både under och över ytan). Små kolonier av vildmutanter jagar de oförsiktiga och marstrands unga blir tidigt lärda att gömma sig från monster.

Rädslan för vildmutanter har gjort att bosättningen ofta ses som agressiva mot mutanter, för det är ju bara mutanter som kan bli vildmutanter. Jakten på dem ses som en vuxenrit och det är inte ovanligt att oskyldiga mutanter hamnar i skottlinjen.

De gånger som Marstrands Fria hyrs in som prisjägare och slavfångare är det oftast mutanter det rör sig om, uppdrag som Jägarna oftast mer än gärna tar.